2012/11 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

18/11/2012- ΓΕΦΥΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL ΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Γερμανική πολυεθνική εταιρεία LIDL HELLAS καταγγέλλουμε τις αυταρχικές και τρομοκρατικές πολιτικές που χρησιμοποίει το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία της εταιρείας Lidl Ελλάς κατά των εργαζομένων, με βασικό στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή τους στις παράλογες και αντεργατικές απαιτήσεις τους.

Μέσα από πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και θέλοντας να εφαρμόσει μια σύγχρονη Γερμανική κατοχή στο χώρο της εργασίας, η εργοδοσία προσπαθεί να αποδυναμώσει τη φωνή του Σωματείου, που βάζει εμπόδια στα νοσηρά τους σχέδια, απολύοντας προσχηματικά εργαζόμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες απολυμένων στελεχών υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του συνδικαλισμού στο χώρο της εργασίας και αυτό προσπαθούν να εφαρμόσουν οι σημερινοί διοικούντες της εταιρείας στη χώρα μας που βρίσκεται υπό Γερμανική οικονομική κατοχή και αυτό εξάλλου φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πανευρωπαϊκά σωματεία εργαζομένων στο χώρο της Lidl.

Παράλληλα, η παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες στο χώρο της εργασίας τους με πρόσχημα την ασφάλεια δημιουργούν απαράδεκτο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Τέλος, η εταιρεία θέλοντας να ενισχύσει την καλή της εικόνα προς τους πελάτες της προβαίνει σε διάφορες ενέργειες δωρεών όπως για παράδειγμα στο Χαμόγελο του Παιδιού, όταν από την άλλη μεριά καθημερινά σβήνει το χαμόγελο από τα πρόσωπα των εργαζομένων της που με προσχηματικούς λόγους απολύει. Δωρεές που βγαίνουν από τις πλάτες των εργαζομένων που δέχονται αφόρητες πιέσεις χρόνου διεκπεραίωσης των εργασιών που τους ανατίθενται.

Σύντομα η συνέχεια…

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ